Diagnose en behandeling

Ik werk met verschillende methoden om een diagnose te stellen van de onderliggende verstoringen. De algehele lichamelijke en geestelijke gesteldheid wordt bepaald door observatie van het lichaam. De kleur van de huid, de uitdrukking van het gezicht, de lichaamshouding enz. Een belangrijk onderdeel is de tong-, en polsdiagnose. Bij de tong zijn de kleur, het beslag en bepaalde verkleuringen of littekens van groot belang. De tong wordt onderverdeeld in verschillende zones welke de gesteldheid van de vitale organen weerspiegelen.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze wordt middels de polsdiagnose aanvullende informatie verkregen over de kwaliteit van de energie in de verschillende organen. De snelheid, de diepte, de breedte en de kwaliteit van de bloedstroom wordt gemeten op verschillende posities rond de pols.

De hierboven verkregen informatie wordt aangevuld met gegevens uit een uitgebreid intakegesprek. In samenspraak met de client zal een eerste behandelvoorstel tot stand komen. Elk mens is uniek en geen klacht is hetzelfde. Steeds zullen de meest passende en doeltreffende behandeltechnieken worden ingezet. Acupunctuur, Moxa therapie, Cupping, Shiatsu massage of Bioresonantie teneinde het verstoorde evenwicht tussen Yin en Yang te herstellen.

03